Şallar, tesettürlü kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen aksesuarlar arasında yer alıyor. Sade stile bir hayli hareketlilik kazandıran şallar, ilgi çekici görünümleriyle her kombini şenlendirebiliyorlar. Her geçen gün gelişen ve yenilenen moda sektöründe bulunan bu ürünler, son dönemlerde çeşitli şal bağlama modelleri ile adından sürekli söz ettiriyor. Çünkü şalın seçimi kadar bağlama şeklide kullanım açısından büyük önem taşıyor. Kendinizi şal kullanırken hem şık hem de konforlu hissetmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz! İşte birbirinden farklı yöntemlerle şal bağlama modelleri…
Yuvarlak Şal Bağlama Modeli
Şal bağlama modelleri denildiğinde ilk akla gelen modellerden biri yuvarlak şal bağlama tarzı oluyor. İster şalı tek kat ister ucunu bir miktar katlayarak yapacağınız bu model oldukça rahat kullanım sunuyor. Yalnız bu modeli yapacaksanız; topuzunuzun daha aşağıda olmasına özen göstermelisiniz. Aksi durumda şalın yuvarlak kısmı daha havada kalacak ve yüzünüze yakışmayacaktır.
Şayet yüzünüz ufaksa, şalın ön kısmını yüzünüzün etrafına uygun şekilde bağlamanızı öneriyoruz. Oval şekilde bağladığınız şal, yüzünüze tam oturacak ve istediğiniz görüntüyü elde etmiş olacaksınız. Şalın yapısına bağlı olarak, bu modelde ister iğne kullanabilir isterseniz tercih etmeyebilirsiniz. Eğer tok ve yumuşak kumaştan üretilmiş bir şal kullanıyorsanız; aynı zamanda şalınızı sıkı bağlıyorsanız iğneye ihtiyaç kalmayacaktır. Şalın iki ucunu arkada buluşturup bağladıktan sonra yuvarlak şal bağlama modelini elde etmiş olacaksınız.
Sivri Uçlu Şal Bağlama Modeli
Yüzünüz uzun veya yuvarlak bir forma sahipse eğer şalın önünü sivrilterek bağlama modelini kullanabilirsiniz. Şal bağlama modelleri arasında sıklıkla tercih edilen bu tarz, her kombinle uyum sağlar. Ayrıca krep, ipek, pamuklu veya caz şal modeli fark etmeksizin; her tarz şal kumaşıyla rahat bir şekilde yapılabilir.
Sivri uçlu şal bağlama modelini yapmak için şalınızın ön kısmını bir miktar katlayın. Ardından başınıza alın ve uç kısmını elinizle sivriltin. Her iki şal uçununda eşit olduğundan emin olarak arkaya atın ve bağlayın. Sivri uçlu şal bağlama modelini ister iğneyle ister iğnesiz bir şekilde kullanabilirsiniz. İğne kullanacaksanız eğer tepe bölgesine iğneyi hafifçe batırın; bu sayede şal bağlama modelleri arasında bulunan sivri uçlu şal tekniğini elde etmiş olacaksınız.
Geniş Şal Bağlama Modeli
Şal bağlama modelleri arasından rahatlığıyla ön plana çıkan geniş şal bağlama modeli, salaş tarzı benimseyen kadınlar tarafından tercih ediliyor. Bu modeli yapabilmek için pamuklu, yumuşak ve akıcı duran şallardan seçmek gerekiyor. Bahsi geçen şallar bu modelin hem yapılabilmesini hem de istenildiği gibi durmasını sağlıyor.
Bu stil şal bağlama konusunda şalınızın ucunu hafif bir şekilde katlamalısınız. Topuzunun isteğinize göre biraz aşağıda veya yukarıda olabilir. Şalı başınıza aldığınızda yüzünüze göre ayarlamalı ve bol bir şekilde iğnelemelisiniz. Ardından şalın bir ucunu ön tarafta diğer ucunu ise önde bırakabilirsiniz. Kaymasını ve o genişliğin bozulmasını önlemek adına tepe bölümüne bir tane iğne takabilirsiniz.
Modern Şal Bağlama Modeli
Modern şal bağlama modeli, özellikle genç kızlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir modeldir. Son derece kolay ve diğer şal bağlama modellerinden farklı olan bu yöntemde farklı bir stile sahip olabiliyorsunuz. Önce saçlarınızı ensenizde veya hafif üstünde toplayın. Akabinde boneyi takın ve sıkıca bağlayın. Şalın ön kısmını katlamadan tek kat olacak şekilde başınızın ucuna ortalayarak yerleştirin. Çene altından şalınızı hafifçe iğneleyin. Ön kısmını isterseniz üçgen isterseniz de oval yapabilirsiniz.
Şalınızın sağ ve sol kısmını, başınızın yan kısmına gelecek bir şekilde bağlayın. Yani bağladığınız kısım başınızın arkasında değil; sağ veya sol kısmında kalacak şekilde ayarlayın. Şal bağlama modelleri arasında sıklıkla tercih edilen bu stili, iğne kullanmadan bile yapabilirsiniz. Elbise veya tulum gibi modern kıyafetlerle çok şık duracaktır.
Fular Görünümlü Şal Bağlama Modeli
Son derece şık ve farklı görünen bir diğer tarzda fular görünümlü şal bağlama modelidir. Alışılmışın dışında bir stile sahip olmak isteyen kadınlar bu modeli deneyebilirler. Şalınızı takabilmeniz için öncelikle bonenin üzerine şalı takın ve çenenizin altında hafif bir şekilde iğneleyin.
Şalın bir ucunun diğer ucundan daha kısa olduğuna emin olun. Ardından şalın uzun olan ucunu bir defa boynunuzdan dolayarak kısa olan şalın yanına getirin. Bu modelde iki şal ucu da ön kısmınızda yer alacak. Şalın uç kısımları bu şekilde fular görüntüsü verecektir. Çok şık duran şal bağlama modelleri arasında bulunan bu modeli ister elbiselerinizle isterseniz ikili takımlarınızla rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
Şalı Boynu Açıkta Bırakacak Şekilde Bağlama Modeli
Şal bağlama modelleri arasında bulunan ve sevilerek tercih edilen modellerden biride boynu açık şal bağlama yöntemidir. Bu model gündelik yaşamdan özel günlere kadar her alanda sıklıkla tercih ediliyor. Boynu açık modeli yapabilmek için daha yumuşak ve kolay şekil alabilen şallardan tercih etmeniz gerecektir. Ayrıca bağlama modelinin istediğiniz formda durması için şalın, geniş ve uzun yapıda olması gerekiyor.
Şal tek kat olacak şekilde boynunuzun altına alın ve iki ucunun eşit olmasını sağlayın. Ardından ilk ucunu başınıza çapraz bir şekilde dolayın. Sonra diğer ucunu atın ve onu da çapraz yapın. Daha sonra arka kısımdan topuz yaparak, şalın uçlarını içerisine alın. Diğer şal bağlama modelleri arasında boynu açık olan tek model bu olup, kombine farklı bir hava katmaktadır.
Şal Bağlama Modellerinin İstenilen Formda Durması İçin Yapılması Gerekenler
Doğru Şal Seçimi Yapmalısınız
Şal bağlama modellerini yapabilmek için şal seçiminin doğru yapıldığından emin olunması gerekiyor. Çünkü bir şal modelinin duruşunu; şalın kalitesi ve kumaşı belirliyor. Bunda dolayı, şal seçimi yaparken kumaşın yapısı dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alıyor.
Levidor tarafından oldukça kaliteli kumaşlardan üretilen şallar, tok ve konforlu bir özellik gösterdiği için başımızda istediğimiz modeldeki gibi durabilir. Bu şallar ipek, pamuklu, caz, viskon ve daha birçok formda üretilebiliyor. Sade veya desenli tasarımlarda olan şallar son derece uzun ömürlü olup tüylenme yapmıyor. Bu yüzden, bu şallar hem kaliteli kumaştan üretildiği hem de tok duruşa sahip olduğundan istediğiniz şekilde durabiliyor. Üstelik bu şallar hem kolay şekil alıyor hem de istediğiniz Şal bağlama modelleri kolayca yapılıyor.
İğne Kullanmaya Özen Gösterin
Doğru şal seçimi yaptıktan ve istenilen şal bağlama modeline ulaştığınızda bu görüntünün kalıcılığını sabit hale getirmek için iğne kullanılması gerekir. Aksi durumda şal kısa bir zaman sonra bozulur. Çünkü hareket ettikçe ulaşılan görüntü bozulacak ve farklı bir şekil alacaktır. Bundan dolayı hangi özellikte şal seçimi yapmış olursanız olun; mutlaka iğne kullanmaya özen gösterin.
Bone Kullanmayı Alışkanlık Haline Getirin
Şal bağlama modelleri arasından hangisini denerseniz deneyin; bone kullanılmadığı taktirde görünümünüz kalıcılığını zamanla yitirecektir. Ayrıca bone takılmadığında hem şal kayacak hem de saçınız ön kısımdan gözükecektir. Bu durumların yaşanmaması ve şal modellerinin istediğiniz gibi durması için bone takmaya özen göstermelisiniz.